Pressrelease – Järna 2018-03-27

Hobbytoys Scandinavia AB växer genom förvärv.


Leja konsult AB inkråm har förvärvats av Hobbytoys Scandinavia AB. Lagret är nu flyttat och inom kort kan Hobbytoys nya sortiment levereras till kunder.


I mitten av mars förvärvade Hobbytoys Scandinavia AB, grossist inom lek & hobby, företaget Leja Konsult AB:s inkråm. Lager och inventarier har flyttats från Leja:s lager i Tvärred till Hobbytoys lager i Järna. Leja Konsult sålde hobbymaterial och pyssel av framför allt märket MEYCO, men även en del varor under det egna namnet Leja. Lim testat och märkt enligt EN71 (leksaksdirektivet) är en av de många populära produkterna i Leja:s portfölj.

Att ta över ett lager med så många artiklar som Leja marknadsfört har varit en utmaning, men vi räknar med att få ut de första leveranserna efter påsk, säger en nöjd Hans Ekholm som är en i duon som driver Hobbytoys. Leja:s produktportfölj passar oss som handen i handsken, förklarar Björn Öström, den andra i Hobbytoys-duon. Hobby har haft en mycket bra utveckling hos oss och med detta förvärv kan vi erbjuda våra kunder ett imponerande sortiment av lönsamma hobbyprodukter, avslutar Björn.


För mer information nås Björn Öström på mail bjorn@hobbytoys.se eller telefon +46 (0)707-53 38 27. Hans Ekholm på mail hans@hobbytoys.se +46 (0)706-06 63 16.


Hobbytoys Scandinavia AB

Ladda ner som PDF